I dag havde jeg en lang frokost pause så jeg kunne komme ind på Århus Tech og smage min søsters mad :) jeg tog selvfølgelig nogle billeder.. men kun af hendes mad.. der var en masse andre elever der havde lavet mad og det smager alt for godt så man burde tage der ind nogen gange :)
Specielt når min søster laver maden ! :D
Der er lavet må folder med lidt historie om retterne og opskrifterne som man gerne må tage med, så nu kan jeg selv prøve kræfter med og lave maden..
De blomster hun har stående på bordet har min far lavet, så de kommer selvfølgelig fra hans butik "Østergaard Blomster" !
Retterne:
Jeg har lagt billeder op af alle retter med lidt historie fra hæfterne og opskriften.
Her
er første dessert som var anderledes end noget jeg normalt ville vælge
med den smagte skide godt og det er hvid chokolade mousse der ligger ved
siden af! Historien bag denne dessert er, at der tit bliver brugt
stegte bananer i gryderetter i Afrika og min kreative søster valgte så
at bruge med kold med kokos, meget smart! på mange gade hjørner bliver
den serveret som mellemmåltid eller til frokost, og kommer normalt i
avispapir!
OPSKRIFT:
Steg de flækkede bananer i smør på en pande,
drys dem med lys farin og lad det karamellisere lidt.
Tilsæt appelsinjuice og lad det koge op
tag bananerne op og læg dem på et varmt fad og hæld lidt saucen fra panden over og drys med kokosmel.
Ingredienser:
4-5 bananer
75 g smør
1½ dl lys farin
1½ dl orangelikør
12 spsk. kokosmel
2 dl appelsinjuice
:)
Her er så den anden dessert som er en klassisk italiensk dessert der i dag laves på fløde, sukker og gelatine, den er helt klart osse anderledes men smagte meget bedre end jeg havde forventet :)
OPSKRIFT:
Panna Cotta m/ Jordbærkompot (Italiensk dessert)
Varm langsomt fløden i en tykbundet gryde med vaniljekorn og stang samt sukker.
Lad det koge ved svag varme og under låg i ca. 15 minutter.
Læg husblassen i blød i holdt vand i ca. 10 minutter
Læg husblassen i blød i holdt vand i ca. 10 minutter
Flyt gryden fra varmen, flæk vaniljestangen og tilsæt den udbløde husblas. Rør i vremen til husblassen er helt opløst.
Hæld
derefter cremen i formen skyllet med koldt vand. Stil dem tildækket i
køleskabet i mindst 4 timer eller til de er faste og kan vendes ud af
skålen.
Ingredienser:
1½ Liter piskefløde
1 stang vanilje
15 spsk. Sukker
:)
Her har vi så den sidste dessert og bestemt min ynglings! den smagte ualmindelig godt og jeg ved ikke hvor mange jeg spiste af den. :) Det her er en gammel engelsk opskrift som er blevet pettet lidt op og det er jeg nu meget glad for da den oprindeligt blev lavet med sukker, ingefær og rosenvand i 1596 i England.
OPSKRIFT:
Vanilecreme:
Sukker, maizena og vaniljekorn piskes godt sammen med 2 dl af mælken.
Tilsæt æggeblommer og pisk stadig godt. De resterende 6 dl mælk koges op
i en gryde med den tomme vanijestang.
Når mælken koger, tilsættes de øvrige ingredienser, Pisk hele tiden.
Koges op i 4-5 min. og hældes straks over i en kold beholder. Afkøles helt i køleskab.
Cremen kan anvendes samme dag eller dagen efter.
Koges op i 4-5 min. og hældes straks over i en kold beholder. Afkøles helt i køleskab.
Cremen kan anvendes samme dag eller dagen efter.
Trifli:
Knus lidt makroner og læg disse i bunden af glassene. Dryp med en
anelse likør og læg herefter skiftevis vaniljecreme, hindbær og makroner
i lag og lad dette trække koldt i et par timer. Afslut med letpisket
flødeskum lige inden servering og drys med hakket chokolade.
Ingredienser:
Vaniljecreme:
9 spsk. Sukker
8 spsk. Maizena
1 vaniljestang
1 liter sødmælk
11 stk æggeblommer
Trifli:
600g hindbær
2 dl appelsinlikør
8 dl piskefløde
200g makroner
100g chokolade
ENJOY!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar